Over ons

On this page

  Het opleidingsinstituut maakt deel uit van de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning (FOD BOSA). Met opleiding, opleidingsadvies en andere leeroplossingen helpen wij de federale overheidsdiensten en al hun personeelsleden om hun doelen te halen. Ons motto: innoveren en samenwerken om de dienstverlening aan de burger te optimaliseren.

  Voor wie, met wie?

  Voor federale ambtenaren organiseren we opleidingen en trajecten en  ontwikkelen we leermiddelen. Van talen, computerkennis en bestuurskunde tot management en communicatie… Met ons aanbod dagen we elke federale ambtenaar uit om zich te ontwikkelen in zijn job en om zijn grenzen te verleggen.

  Aan leidinggevende ambtenaren en managers bieden we specifieke ondersteuning met opleidingstrajecten en advies over hun rol en over de ontwikkeling van hun medewerkers.

  Met onze opleiders werken we samen aan relevante opleidingen, hedendaagse werkvormen en betrouwbare syllabi om het beste in onze deelnemers naar boven te brengen.   

  De opleidingsverantwoordelijken van de federale overheidsdiensten zijn onze rechtstreekse partner wanneer wij opleidingen ontwikkelen en organiseren. Samen met hen geven we vorm aan een strategie voor leren en ontwikkelen bij de federale overheid.

  Met andere professionals in Leren en Ontwikkelen netwerken we, wisselen we uit en stichten we partnerships. Altijd op zoek naar innovatie.

  Voor het beleid willen we de partner bij uitstek zijn voor de federale strategie op het vlak van Leren en Ontwikkelen.

   

  Het aanbod opleiding, ontwikkeling en organisatie-ondersteuning

  Ons gevarieerd opleidings-en ontwikkelingsaanbod voor ambtenaren

  Van talen, digitale skills en communicatie tot management en bestuurskunde… In ons aanbod vind je als federaal ambtenaar  opleidingen en trajecten die je helpen om je te ontwikkelen in je job en om je dienstverlening aan de burger nog te verbeteren.

  Klassikaal leren, leren op de werkplek, coaching, online leren, … Dankzij onze gevarieerde leermethodes vind je zeker een oplossing die past bij jouw leerstijl en jouw agenda:

  • Eén- of meerdaagse opleidingen
  • Trajecten met een intake en/of behoefteanalyse
  • Ontwikkelingstrajecten voor leidinggevenden
  • Online opleidingen op onze online leeromgeving e-Campus

  Daarnaast biedt onze bibliotheek een schat aan inspiratie en kennis in meer dan 13.000 naslagwerken en tijdschriften.

  Ondersteuning voor federale overheidsorganisaties

  We staan federale overheidsorganisaties bij in hun opdracht en bij de ontwikkeling van hun medewerkers. Samen analyseren we de behoeftes, luisteren we naar vragen om advies en reiken we ontwikkelingsacties aan.

  Een greep uit ons groeiende aanbod voor organisaties:

  • Opleidingen en trajecten op maat van je organisatie
  • Tools en online applicaties
  • Advies, begeleiding en consultancy

   

  Onze infrastructuur

  Klassikaal leren, coaching, leren op de werkplek, webleren op onze e-Campus … Dankzij gevarieerde leermethodes volgen ambtenaren een opleiding die past bij hun leerstijl en in hun agenda. Ze kunnen daarbij gebruik maken van onze infrastructuur :

  • onze eigen leslokalen
  • de bibliotheek: leeszaal en PC’s voor opzoekingswerk
  • het Open leercentrum: rustige computerruimte
  • de e-Campus: onze virtuele leeromgeving
  • patatifed.be: online tips om taal te leren